wyciąg z jojoby Archive

8 interesujących faktów na temat olejku jojoba 0

Olej z nasion jojoby to popularny produkt kosmetyczny pochodzenia roślinnego. Lubimy, stosujemy, polecamy. Olej jojoba jest bezpieczny, skuteczny, uniwersalny i bardzo wartościowy. Jednak, mimo zajmowania miejsca na większości kobiecych półek, niewiele konkretów na temat tego oleju jesteśmy w stanie wymienić. Przedstawiamy kilka ciekawych faktów na temat tego specyficznego olejku.

10 zastosowań dla naturalnego oleju jojoba 0

Absolutnym niezbędnikiem każdej maniaczki olejowej pielęgnacji jest olej jojoba, który swoją sławę zawdzięcza cennym właściwościom, przyjemnej formule i składowi bogatemu w wiele składników odżywczych. Poniżej przedstawiamy aż 10 pomysłów na wykorzystanie tego cudownego olejku w pielęgnacji! Olej jojoba pozyskuje się z nasion krzewu simondsia kalifornijska (tzw. jojoby), który porasta

100% olejku jojoba od marki Mokosh 0

Olej jojoba – niezwykle wartościowy olej z nasion amerykańskiego krzewu o tej samej nazwie. Wyjątkowo popularny na całym świecie ze względu na swoją wysoką trwałość, bogactwo witamin oraz minerałów, a także uniwersalność zastosowania. Wykorzystywany do produkcji wielu kosmetyków pielęgnacyjnych. W czystej postaci kupowany równie chętnie. Najpopularniejszy wśród konsumentów marki